Michaela Vetešková v Domě knihy

29. února 2016


Rozhlasová reportérka Michaela Vetešková pro Hajaju napsala sérii pohádek O Picimínkovi a Vlakáčkovi. K pětapadesátinám Hajaji je knižně vydává Radioservis. Knihu ilustrovala jedna z nejoblíbenějších ilustrátorek dětských knih Lucie Seifertová, která text doprovodila veselými obrázky.

Rozhlasová reportérka Michaela Vetešková pro Hajaju napsala sérii pohádek O Picimínkovi a Vlakáčkovi. K pětapadesátinám Hajaji je knižně vydal Radioservis. Knihu ilustrovala jedna z nejoblíbenějších ilustrátorek dětských knih Lucie Seifertová, která text doprovodila veselými obrázky.

Michaela Vetešková pochází ze Vsetína, v současné době pracuje jako vedoucí redakce kulturního zpravodajství Českého rozhlasu. Napsala pro děti dvě knížky reportážních pohádek  – Jak maminka vylezla na strom a Jak maminka vylezla na věž, které uvedl ve zvukové podobě i Český rozhlas. Po úspěchu těchto knih autorka připravuje třetí díl. Příběhy jsou inspirované reportážemi, jež Míša Vetešková jako reportérka natočila pro vysílání Českého rozhlasu. Termín „reportážní pohádka“ po přečtení knihy Jak maminka vylezla na strom vymyslel uznávaný autor rozhlasových pohádek Karel Weinlich…


Celý článek naleznete na Knihcentrum.cz